Salam Idul Adha

Kepada Para Muslimin & Muslimat, selamat Menyambut Iduladha..belajar dari pengorbanan Nabi Ibrahim a.s & Keluarga baginda..jalankan syariat tanpa banyak bicara. kita jangan banyak soal dalam perkara ibadah ni, tak perlu nak carik sebab kenapa disyariatkan begitu, kenapa begini aku beraya kat sini je la rasenye 😐 , takpe lah. sekarang, masih mencari rumah yang sesuai […]

Esok nak mula bekerja, insyaAllah

esok 17/1/2005.. insyaAllah aku akan memulakan tugas di MTBE Malaysia Sdn Bhd/ Polypropylene Malaysia Sdn Bhd. Sementara nak cari rumah ni aku tumpang sekejap kat rumah membe tajul, diorang ni staff2 MTBE jugek. moga segalanya dipermudahkan..Amiin Result medical checkup dulu paras kolestrol 240 !!!, tahap tinggi tu…tak sangka gak sekurus2 aku ni tinggi tahap kolestrol […]

JS Group of Companies – 10th Anniversary

Malam tadi aku pegi majlis ulangtahun kesepuluh JS Group of Company ( Kumpulan Jamal, Amin & Partners) & perjumpaan alumni ketiga kat grand ballroom 3, tingkat sepuluh hotel crown princess KeyEl. Jumpe balik la semua management, staff, ex-staff, trainee, ex-trainee, client Jamal, Amin & Partners. aku duduk semeja dengan membe2 mase praktikal hari tu. Majlis […]

Bandaraya Ipoh – Revisited

Semalam aku, mak & bapak pegi ke Ipoh..last time aku pegi sini mase praktikal hari tu, outstation, sebelum tu mase sekolah menengah kat Sekolah Menengah Agama Izzuddin Shah la.. dah banyak berubah, jalan pun makin bersilang-silang, bertingkat-tingkat.. tapi mase aku sekolah dulu, memang tak tau jalan langsung.. semalam pun main redah je, tengok dalam peta […]

Kuantan! nantikan kedatanganku :p

Baru tadi, pakcik posmen datang hantar pos laju dari HR Petronas, alhamdulillah, bersyukur kepada Allah, aku dapat tawaran keje kat Kuantan [code]Jawatan:Eksekutif – Perkhidmatan Kewangan Syarikat :[url=http://en.wikipedia.org/wiki/MTBE]MTBE[/url]/[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Polypropylene]Polypropylene[/url] (M) Sdn. Bhd, Gebeng, Kuantan Tarikh Lapor diri:17 Januari 2005 [/code] [center][url=http://www.petronas.com.my/internet/corp/directory.nsf/0/18304105f78e0b6e48256aa10035275c?OpenDocument][img]http://www.sidik.org/thumbnail.php?id=51[/img][/url][/center] Da dekat 8 bulan menganggur, sekarang masa rehat dah habis, mase bekerja pula yang menanti..Semoga aku […]