Jom ke Pesta Buku :D

hari sabtu ni nak pegi KL insyaAllah, pesta buku antarabangsa kat PWTC taun ni dah nak abis. dah banyak kali juga nak pergi asyik tak kesampaian je. kepada yang duduk kat area KL tu, pegi la sane bawak family, carik buku2 yang berkenan. otak kita ni kalau dibiarkan je tanpa input yang baru, boleh jadi berkarat,

hari ni last day bos aku kat ofis, but on his last day ni la aku takde kat ofic sebab ade ad-hoc seminar kat TC.BTW wish you best of luck in the new place mr.rafizi!

[code]Membaca

Yo mari membaca
Ayo membaca setiap hari
Rame-rame yo mari membaca
Setiap kata sangat berarti

Yo mari membaca
Raihlah ilmu setinggi langit
Rame-rame yo mari membaca
Ayo membaca sedari kecil

Dari iqro’ hingga tafsir Quran
Koran (akhbar), majalah, buku pelajaran
Banyak ilmu yang kan kau dapatkan
So jangan malas-malas membaca

Baik pagi siang malam hari
Luangkanlah waktu baca buku
Jadi kaya akal serta hati
Pandai bijak dan berilmu

snada B-)
[/code]

Leave a comment

Tinggalkan Jawapan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.