Pengalaman menjadi sign-board :p

hari sabtu pagi MTBE/PP 2005 Highland Hunting
bertolak dari depan pintu gate jam 7.30, aku tumpang kereta ming chai, masuk highway LPT, exit genting sempah, naik bukit genting,turun ke Batang Kali. check point aku kat simpang dari genting ke bandar baru batang kali..

9.30
berdirilah aku dengan payung merah, T-Shirt Merah & Bendera Malaysia kat simpang tu, kalau ade nampak kereta yang ade sticker treasure hunt, lambai2 bendera & tunjuk arah..3 jam gak berdiri sampai la 12.30,kat simpang tu ade rombongan meminang dari jengka yang tengah tunggu satu kereta yang rosak kat bukit genting,rombongan tu nak ke trolak utara.kesian gak tengok diorang lame menunggu

12.30
terus bergerak la ke simpang pulai, dari batang kali masuk highway PLUS tanjung mali, berenti jap kat Tapah, solat& makan. sampai simpang pulai dalam kul 3.30, berdiri kat traffic light jalan nak naik ke cameron. ramai gak pengguna jalan raya yang tegur..buat ape tu yop, jage tiang ke?..sabo je le..

5.30
setelah 2 jam berdiri & semua kereta dah lepas, baru la kitorang naik ke cameron..sampai sana 7 lebih..

best gak la pengalaman menjadi sign board nih, wondering ape yang pengguna jalan raya PK bile tengok orang2 pegang payung & bendera kat tepi jalan nih. tak kesah la, bukan buat bende tak betul pon..

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Tinggalkan Jawapan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.