Kisah Beg Pinggang

Hari Ini, dalam satu mesyuarat panjang anjuran sebuah jabatan kerajaan Aku hadir sebagai wakil kepada pengurus di pejabat syarikat. Tiba-tiba aku terlihat di dalam senarai nama hadirin, ada nama yang macam pernah kudengar nama itu, wakil kepada sebuah syarikat lain. Lalu aku tanya Mr M di sebelah, yang tu nama dia Encik S ye? MR […]

Saat Lafaz Sakinah -030606

Lagu: Hafiz Hamidun Lirik: Fadzli Far East Heningnya… Sunyi suasana… Lafaz sakinah bermula Apa rasa Diterjemah hanya Sebak abah, tangis ibunda prechorus: Adalah aku, wali puteriku Serah kini amanahku ini pada mu Nafkahilah dia, curah kasih dan cinta Lebih dari yang ku berikan kepadanya chorus: Dulu esakkannya sandar di bahuku Tangisannya kini ku serah padamu […]

Alhamdulillah..Kami Dapat Menantu

Semalam 30/01/10 kami adik beradik dapat menantu, anak sulung kepada Abang Mail, Hassan di ijabkabul dengan pasangannya Aizatul Munirah. Hari Sabtu Kim bekerja separuh hari. Maka kami bertolak dari Kuantan Port jam 1.10 petang.  Berbekalkan arahan Google map yang dicetak, kami pun memulakan perjalanan ke Banting (GPS ? apa tu? telefon bimbit kami berdua dalah model hitam […]

UPSR – 4 orang anak saudara, 1 orang adik ipar

Selamat menghadapi UPSR buat 4 orang anak saudara aku, Nor Atira bt Nasir, Hairun Nisa bt Ismail, Nur Aqila bt Ramlan, dan Mohd Nabil Emir b Sazahan (betul ntah tak aku eja nama budak2 ni), dan adik ipar aku Mohd Irfan b Mahmad Redzuan. Dalam sistem pendidikan kita yang berorientasikan peperiksaan, peperiksaan ni hanyalah permulaan […]

Balik Kampung

Minggu lepas kami sekeluarga balik kampung sungai Manila, kali terakhir balik masa tahun baru cina, agak lama jugak tak balik.. Muadz dah pandai merangkak betul hari khamis lepas, makin banyak tempat nak dilawati. Mak & Bapak sihat alhamdulillah, cuma bapak agak tak larat, maklumlah usia dah makin bertambah.. Rumah mak & bapak tengah tak ada […]

2 Minggu bermusafir

Dua minggu dalam bulan ini dipenuhi dengan bermusafir. Hari  Sabtu dua minggu lepas ke pulau mutiara atas urusan kerja, Umar & muadz & Ibu mereka pun ikut sama, pertama kali naik firefly (perbelanjaan sendiri ye). Alhamdulillah, tak  la bergegar sepertimana yang dikatakan. cuma Umar malam tu bad mood sikit sebab siang tak tidur. Masa naik […]

Mari Memasak Bersama Maggi

Yesterday, our company organised family day at Stadium Tertutup Sukpa, Indera Mahkota.We were importing all pasar malam businessman with their stalls for the whole morning. My wife and I did participate in cooking competition and managed to ‘win’ second last prize with nasi goreng maggi umar..alhamdulillah Waiting for some shocking news.. WHAT is that news?

Cuti Cuti Singapore

On Monday & Tuesday, I was attending a conference in Singapore. reached changi airport at 1.30 p.m on Sunday, straight to MRT station to Chinatown, the system is similar to our LRT except for that MRT requires deposit of SGD1 for ticket. Reached Holiday Villa Atrium on 2.40p.m. In the evening I was searching edible […]