Ini Satu Kisah Unta

Seekor unta dalam dilemma Kesal hidupnya menjadi unta Ingin rasanya nak tukar rupa Tak tahu nak jadi apa..? Lalu si unta pergi mengembara Ke Padang pasir hala tujunya Mengharap akan dapat idea Bagaimana hendak mengubah rupa..? Setengah Gurun Sahara Masih tak jumpa apa-apa Tapi hairan Sang Unta Mengapa dia tak rasa dahaga..? Tersedar sang Unta: […]

duk sengsorang kat umah

camne da..mak & bapak g kluar jenjalan….aku duk rumah jek..tapi tadi camne table kewlbook aku boleh terdelete…ampes betul la…silap..amende Ni????????????????????? kire bole la,tunggu duwet masuk la baru bayar hosting ni nanti..aaa..cuti dah nak abis…malasnyeee…… aaaa..ape lagi aku nak cerita ek..haaa…server ni ntah pape la..tak setting path untuk session…tapi aku dah guna teknik baik..

Nasihat Imam Al-Ghazali

Wahai anak! Nasehat itu mudah, yang sulit adalah menerimanya; karena terasa pahit oleh hawa nafsu yang menyukai segala yang terlarang. Terutama dikalangan penuntut ilmu yang membuang-buang waktu dalam mencari kebesaran diri dan kemegahan duniawi. Ia mengira di dalam ilmu yang tak bersari itulah terkandung keselamatan dan kebahagiaan, dan ia menyangka tak perlu beramal. Inilah kepercayaan […]

Cemerlang 2

Jebat 1-918 5 Ramadhan 1445 1950 bHRS Pulang dari Ar-Raudhah, setelah selesai solat tarawikh berjemaah, Nadia mencapai Naskhah Al-Quran kesayangannya. Tanpa berlengah, dia memulakan tedarus Al-Quran yang sudah masuk juzu’ ke-5 hari ini beserta dengan tafsirannya. Selesai segalanya Nadia melangkah ke meja tulisnya. Lantas jari-jemarinya pantas mencapai sesuatu dalam komputer peribadinya. Memang itu adalah rutin […]