Tengah rewrite code

Dah lama juga tak update, forum dah letak,tutorial belum lagi, sekarang tengah rewrite code guna smarty template, nanti nak ubah design senang. So far semester ni bermula dengan begitu lancar, alhamdulillah. semoga berakhir dengan dengan kebahagiaan juga. 12 kredit bermakna kelas sikit, so masa lapang boleh la aku menambah ilmu pengetahuan lain. semoga Allah menyelamatkan […]

Hentikan Pengedaran Surat Berantai

SURAT SHEIK AHMED PALSU, KHURAFAT DAN BOLEH JATUH MURTAD Majlis Fatwa Kebangsaan 1978 mengesahkan surat ini ditulis oleh paderi-paderi biara Blessings of St Antonio, Texas, USA pada tahun 1974/75 untuk mengelirukan umat Islam. Penulis asal surat ini ialah mendiang Father Francis Jose de Villa, seorang paderi Katolik dari Argentina berketurunan Arab-Syria (bekas penganut Islam, nama […]

Ratuku

Ratuku Ingin kuluahkan apa yang sudah lama ingin kuluahkan, tentang kebimbanganku ini tatkala melihat bunga-bunga berguguran dipetik tangan-tangan yang ganas lagi bernafsu serakah Ratuku Kebimbanganku ini masih menebal Apabila kudengar Dengungan Kumbang perosak Yang cuba menyedut madumu Walau tanpa relamu Ratuku Kebimbanganku bertambah lagi Bila kumelihat bunga yang tak segan silu Melampiaskan kecantikannya ketika sedang […]

Kuliah sudah bermula

Hari ini hari selasa, dah mula sem baru, dapat roomate baru,budak accounting juga .. Jumpe kosmet2 yang dah 1 semester praktikal,diorang nampak lebih matured. aku juga yang belum praktikal. nanti tanya diorang tempat mana yang best. Mengenai kepimpinan KTP yang baru :O, aku hanya mampu melihat.semoga mereka berjaya..asalkan maruah islam tak tergadai,aku support je

Cuti Dah Nak Abis

Setelah 2 Bulan pejam celik pejam celik..kat rumah,akhirnya habis juga cuti,sem depan ni semester terakhir aku belajar kat upm insya-Allah. lepas tu praktikal. Start balik kene berfikir sebagai seorang student,tutorial, assignment, projek etc. Normal la tu. Personal project aku sem ni nak buat software accounting life cycle guna PHP & MySQL(cita-cita ni). target akhir sem […]