Pilihanraya kampus

hari ini pilihanraya kampus, di upm sistem secara online di mulakan.Adakah sistem ini terdedah kepada manipulasi. Wallahu a’lam.

Ape pun kepada yang terpilih nanti..kepimpinan adalah satu amanah,bukan anugerah..sebelah kaki kamu di syurga..tetapi sebelah lagi kaki kamu di neraka.terpulanglah kemana kamu hendak pergi..

pemimpin juga bukan pengawas sekolah…ni masalah air kat kolej aku ni sape nak selesaikan ni…hmmmh

Minggu Peperiksaan Akhir Bermula

akhirnya minggu kuliah tamat dan kini minggu peperiksaan akhir bermula ,kepada rakan-rakan seperjuangan selamat menyambut peperiksaan dengan ceria dan penuh bersedia, teruskan beramal,mohon daripada-Nya,kerana kejayaan tanpa keredhaan Tuhan,bukanlah kejayaan yang sebenarnya.

Bagi aku,insya-Allah peperiksaan kali ni adalah peperiksaan terakhir aku sebagai pelajar bacelor perakaunan di UPM, semester depan praktikal training di firma Jamal,Amin & Partners, Taman Danau Kota, Setapak.(baru aku tau lokasi taman danau kota yang encik shamsudin lecturer specialised financial service aku tu selalu cerita:)

mengambil maksud ayat ke-3 surah al-fath “Dialah (Allah) yang menurunkan sakinah (ketenangan) di dalam hati orang yang beriman, supaya bertambah keimanan mereka disamping keimanan yang sedia ada…al-aayah”

mohon keampunan kepada Allah & ketenangan hati menghadapi segala ranjau yang mendatang. kepada insan tersayang, terima kasih atas segalanya..
Ok adios..ma’an najah fil imtihan wafil hayaatina fid dunya wal akhirah..

wassalam