Gempa bumi 8.5 skala ricther

gambar peta seismik dari http://www.iris.edu/seismon/ [center][url=http://sidik.org/gambar.php?id=52][img]http://sidik.org/thumbnail.php?id=52[/img][/url][/center] TOKYO : An earthquake measuring 8.5 on the richter scale has rocked the Indian Ocean, triggering a tsunami warning, the Japanese Kyodo news service said Tuesday. A second report from the agency quoted a Singapore meteorological official as saying the quake had a preliminary magnitude of 7.5 and occurred […]

dah 2 bulan lebih kerja

Alhamdulillah, dah 2 bulan lebih aku keje. keadaan sekarang ni bertambah baik, cuma masih lagi di tahap “the apprentice” la B-). banyak bende yang aku dah belajar sepanjang initial stage aku kat alam pekerjaan ni, banyaknye pasal manusia la, kat department aku tu meriah sket suasananya,hehehe..eh, kang tercerita lebih2 plak, tutup cerita . ..zaman dajjal.. […]

Wanita mengimamkan solat jumaat ???

Makin serius serangan musuh2 islam sekarang ni, menyelinap melalui orang2 yang mengaku Islam & mengembangkan ideologi sesat dengan alasan keadilan.. astaghfirullah.. Ape pun perkara tak boleh bergantung kepada pandangan logik akal semata-mata, akal manusia ni terbatas, perlukan panduan wahyu, cara penafsiran wahyu pun tak boleh berdasarkan nafsu, mesti dengan hati yang iklas, attitud yang betul […]

Jom Balik Kampung

Dah lame aku tak menjenguk website sendiri, sekarang baru ade peluang, sekarang ni aku kat rumah membe lama, 5 tahun dah tak jumpe membe2 lame aku jai & sooi nih.pagi tadi dari kuantan lepas subuh, 6.30 a.m. jap g nak pegi majlis wedding karam kat taman maluri, lepas tu balik kampung :). moga perjalanan ini […]