First presentation

First presentation yesterday. alhamdulillah tak ‘terketar’ macam mase blaja dulu, mase sem 7 tu siap kene gelak mase presentation current issue , sebab nampak tangan menggigil pegang pen :p, but there is huge room for improvement.

Gempa bumi 8.5 skala ricther

gambar peta seismik dari http://www.iris.edu/seismon/

[center][url=http://sidik.org/gambar.php?id=52][img]http://sidik.org/thumbnail.php?id=52[/img][/url][/center]

TOKYO : An earthquake measuring 8.5 on the richter scale has rocked the Indian Ocean, triggering a tsunami warning, the Japanese Kyodo news service said Tuesday.

A second report from the agency quoted a Singapore meteorological official as saying the quake had a preliminary magnitude of 7.5 and occurred near Indonesia’s Sumatra Island around midnight (1600 GMT Monday). – AFP

sumber [url=http://www.channelnewsasia.com/stories/afp_asiapacific/view/139691/1/.html]channelnewsasia.com[/url]

JAKARTA : A powerful earthquake of measuring up to 8.5 on the Richter scale hit Indonesia’s tsunami-devasted Sumatra island late Monday, causing major panic and power blackouts, officials and reports said.

The quake hit a location between the island’s main cities of Pedang and Medan at around 11:15 pm (1615 GMT) and lasted up to three minutes, said Ramlan of Indonesia’s Meteorological and Geophysics Office.

The earthquake was felt in the Malaysian capital Kuala Lumpur, where guests and residents evacuated high-rise hotels and apartments, an AFP correspondent said.

In the United States the US Geological Survey An measured the earthquake at 8.2 on the Richter scale. – AFP

………………………………………………….

ya Allah, kami berlindung dari kemurkaan-Mu, ampunkan dosa kami..amiin

dah 2 bulan lebih kerja

Alhamdulillah, dah 2 bulan lebih aku keje. keadaan sekarang ni bertambah baik, cuma masih lagi di tahap “the apprentice” la B-). banyak bende yang aku dah belajar sepanjang initial stage aku kat alam pekerjaan ni, banyaknye pasal manusia la, kat department aku tu meriah sket suasananya,hehehe..eh, kang tercerita lebih2 plak, tutup cerita .

..zaman dajjal..

kuliah zuhur tadi ustaz shukri cerita pasal akhir zaman, zaman dajjal, di mana fitnah yang terdahsyat, yang tak pernah melanda umat manusia, pada zaman tersebut akan menimpa manusia.

timbul persoalan & kekhuatiran dalam hati, adakah kita sekarang dah mula berada dalam zaman tu, cuba kita perhatikan diri kita, bagaimana rasa sensitif kita terhadap dosa, adakah bila kita buat dosa atau nampak orang lain buat, kita rasa biase je ??? takde rasa menyesal @ benci sikit pun? malahan ada yang menyokong orang yang buat dosa, orang yang mencegah pulak yang di ‘blame’ dengan alasan tak islamik.tanya diri sendiri,fikirkan jawapannya..

Wanita mengimamkan solat jumaat ???

Makin serius serangan musuh2 islam sekarang ni, menyelinap melalui orang2 yang mengaku Islam & mengembangkan ideologi sesat dengan alasan keadilan.. astaghfirullah..

Ape pun perkara tak boleh bergantung kepada pandangan logik akal semata-mata, akal manusia ni terbatas, perlukan panduan wahyu, cara penafsiran wahyu pun tak boleh berdasarkan nafsu, mesti dengan hati yang iklas, attitud yang betul … dunia sudah semakin hampir ke penghujungnya,semoga Allah menyelamatkan semua kaum muslimin daripada segala fitnah akhir zaman, amiin..

Boleh Online kat umah :)

hari tu aku balik rumah, salah satu tujuannya (selain nak jumpa mak&bapak) aku nak ambik PC yang terbiar beberapa bulan kat rumah tu..sekarang dah bawak balik, dah ade connection streamyx, so boleh la update website ni selalu insyaAllah..:)

kalau drive dengan average speed, dalam 6 jam sampai normally

majlis perkahwinan Karam hari tu, ramai gak budak2 batch SMAPK 1998, dah jadi macam majlis reunion pulak :p, anyway kepada Karam & Isteri, moga bahagia hingga ke syurga, amiin..

kawan² da lepas sorang, sorang ni.. aku bile lagi ??? insyaAllah, moga dipermudahkan semuanya..

Jom Balik Kampung

Dah lame aku tak menjenguk website sendiri, sekarang baru ade peluang, sekarang ni aku kat rumah membe lama, 5 tahun dah tak jumpe membe2 lame aku jai & sooi nih.pagi tadi dari kuantan lepas subuh, 6.30 a.m. jap g nak pegi majlis wedding karam kat taman maluri, lepas tu balik kampung :). moga perjalanan ini selamat sentiasa amiin..