Penyebar Fitnah

baca komentar editor dalam i isu mei. Sejak akhir2 ni penyebaran berita palsu makin berleluasa, contohnya isu sosej b a b i hari tu, tak pasal2 syarikat yang tak berkenaan jadi mangsa berita2 yang tersebar melalui internet & SMS. yang sedihnya, orang yang terima berita tu, tanpa usul periksa menyebarkan pulak cerita yang diterima, tak […]

Jam 1.30 minit pagi

Tadi balik keje, buat operasi memecah masuk bilik sendiri :o..pagi tadi mase tengah kalut nak pergi keje, tersilap ambik kunci moto, sepatutnya ambik kunci yang ade kunci bilik sekali, ditakdirkan aku mengambil kunci moto yang satu lagi, tanpa kunci bilik & kunci rumah..terkunci dari dalam la bilik tu. so kesudahannye, bilik aku sekarang dah takde […]

Kisah sidik tertinggal bas..:o

Malam tadi, lepas makan malam… tenaga² dalam badan terkumpul ke perut untuk membantu otot perut melakukan proses penghadaman mee rojak, nasi lemak & keropok lekor yang baru saja di jamah. sehinggakan mata turut menjadi lesu & tak bermaya.. sehinggalah jam 5 pagi, baru proses penghadaman tersebut selesai, makanan yang dihadamkan tadi bertukar sifat kimianyaa menjadi […]

Aku pulang

“..Bila terkenangkan desa Rindu selalu melanda Pada ayah dan bonda sanak dan saudara Kampung halaman nun jauh di mata Kini tiba ketikanya Saat kembali ke desa Indah suasana mesra sambutannya Rasa gelora di dalam dada Terimalah buah tanganku Sekadarnya yang aku mampu Buatmu ayah dan juga ibu Tanda ingatan kasihku..” ewaaah..:p (nak bawak buah tangan […]

Berlapang Dada lah

Kadang² kita dihadapi dengan satu masalah yang besar sampai kita rasa macam planet musytari nak hempap kita waktu tu & fikiran pun jenuh fikir camne nak selesaikan problem tu..sampai kadang2 mase solat pun pikiran kita masih ligat memikirkannya (tu permainan syaitan, astaghfirullah)..some worse case, sampai terbawak² ke alam mimpi tapi akhirnya, bila problem tu dah […]