Ke Cherating

jap g aku nak ke cherating, ade family day department.tiap2 minggu berjalan je kejenye..B-)

Hari ni juge konvo di UPM, dah setaun lebih aku tinggalkan UPM. so kepada kawan2 aku yang akan berkonvo minggu ni, slamat berkonvo :kopi:

Air

Air takde kat kawasan balok hari ni, so tak dapat la mandi, air kat tangki reserve untuk wudhu& hal2 lain jek..sabar je la

Balik dari genting

Hari rabu minggu lepas, aku pegi ke Awana Genting, ade meeting quarter 1 performance review kat sana, mula2 aku kene present, tapi last2 minute, tak kene, so aku pegi sane sebagai observer je la..pegi dengan one of my colleague..

Habis program, berjalan2 la dulu ke theme park, first time try space shot, mase mula2 “diturunkan tetiba” tu rase macam jantung tertinggal kat atas. camtu kot rasenye orang jatuh bangunan.pastu naik roller coaster etc2, kecik2 dulu tak berkesempatan nak main.. tapi sayang gak, tempat lawa camtu jadi pusat perjudian..

Balik dari genting , budak ofis aku yang aku tumpang tu ade program kem motivasi UPSR kat kem semuji, so aku pon terikut la join diorang same, best gak melayan budak2 nih. blaja BM, SAINS, MATH, BI, rasenye kalo aku amik UPSR skarang pon belum tentu boleh dapat 5A, especially sains (sekolah rendah dulu tak blaja, ade Alam & Manusia je)..program tu sampai la hari Ahad..

Sesekali jalan2 ni best jugak 😀

Dah seminggu tak berinternet, sebab modem & switch musnah sebab excess voltage, ade satu malam tu kilat sabung menyabung, gadget tak tutup..lain kali kalo ade kilat tuh pandai2 la tutup ye..

Something annoying..

There are some annoying people who pretend to show that they know everything about us, but actually they know nothing…so don’t make yourself an annoying person ok..:monyet:

hehhe,baik punye intro..hasil dari ke”pelik”an aku terhadap tindak tanduk sesetengah orang. dah pagi ni, mase untuk tido..esok nak bekerja.

Ya Allah,moga dapat aku menghirup udara esok..dengan namaMu, kami hidup dan kami mati..ampunkan dosa kami, amiin..

satu setengah hari di kampung

Alhamdulillah, dapat juge aku balik kampung bulan ni..baru balik dari kampung,
Hari jumaat malam tu cam biase naik bas pukul 1..perjalanan waktu malam penuh dengan ketenangan, sedar2 dah sampai pudu 5.am. dari pudu ke sabak bernam naik bas pukul 8a.m. bapak & mak ambik kat sane, diorang memang keluar hati tu.sampai rumah 11.45 a.m.

Malam tu majalah 3, diorang buat lawatan ke kem sabra shatilla kat lubnan. sayu,
Mengimbau kembali sejarah kekejaman Israel ,penyembelihan beramai-ramai oleh tentera kejam zionis pada 16 september 1982. serangan yang diketuai oleh menteri pertahanan masa tu , ariel sharon yang kita semua tau sekarang menjadi pemimpin tertinggi di negara haram israel. dengan manusia berhati binatang camni ke yang kita kononnya ingin membuat perjanjian damai? lupakan je mimpi indah camtu, tiada lagi jalan perdamaian dengan mereka..kalau ada pun hanyalah topeng2 yang dicipta untuk menutup sebuah realiti..wallahua’lam.

Keadaan ofis sekarang agak sibuk, so nak cuti pun kene pk 3 4 kali la. minggu depan kene buat presentation finance quarterly performance review, camne nak goreng agaknye..tawakkal je la..

Hours after London blasts, Blair blames “terrorist

Almost three hours after six blasts rocked London Thursday morning, British Prime Minister Tony Blair blamed “terrorist groups” for the attacks.

In a statement in Gleneagles, Scotland, where he is hosting leaders of the richest nations at a Group of Eight summit, Blair said that “It’s reasonably clear that there have been a series of terrorist attacks,” adding that he will travel to London within the next couple of hours.

However, there was no immediate confirmation from British authorities that they were treating today’s blasts as an attack by “militants”.

Public transport system was closed in London and subway stations were evacuated after six explosions in the financial district and center of the capital killed at least eight people and wounded scores.

An unidentified firefighter said that five explosive devices were found on the subway network.

The blasts struck financial district Underground stations including Liverpool Street, Moorgate and Aldgate East, police said. An explosion was also reported at Kings Cross and Edgware Road stations in central London, and a bus exploded near Russell Square, the firefighter said.

The blasts coincided with the G-8 summit where leaders plan to discuss ways to fight poverty in Africa and curb climate change.

German security analyst Rolf Tophoven started to draw a link between London blasts and those of Madrid that took place in March 11, 2004
“There are lots of parallels with the Madrid blast…We have to assume it’s a terrorist attack,” he claimed.
Al Qaeda accused

Similar claims were made by Budapest-based security analyst Sebestyen Gorka. “The first thing that’s very obvious is the synchronized nature of the attacks, and that’s pretty classic for al Qaeda or al Qaeda-related organizations,” he said.

“If we’re talking about several attacks on one day, then there’s a good likelihood we’re talking about a known quantity here…The similarities to Madrid are clear.”

Speaking to ABC television in the United States, U.S. terrorism expert Richard Clarke described the blasts as” highly complex, coordinated attack. This is clearly in my mind related to the fact that the prime minister of the United Kingdom is at the other end of the country hosting the leaders of the industrial world.

“If it is Islamic terrorism — Jihadist terrorism — they are sending a message that the leaders of the industrial world are being mocked and laid low by the Jihadist terrorists,” he claimed.

London attacks prompted a 0.7 percent drop in the pound against the dollar and declines in share prices.

aljazeera.com
………………

biase la diorang, asal ade letupan je akan chop orang Islam yang buat

Jam 2.30 minit pagi

Dah pagi dah, tapi mata belum mengantuk lagi (tetido depan tv memang la dah tak ngantuk). Bangun2 tido lapar lak.

tadi sampai termimpi2 tengah bukak SAP, check vendor punya payment, tu la akibatnye kalau dah kat rumah pun fikir pasal keje :p (fikir je, bukan buat keje kat rumah).