Domain sidik.org didaftarkan untuk 3 tahun lagi

insyaAllah, panjang lagi umur sidik.org ni..domain name registration sekarang RM35 setahun.. rasanya takde bende nak cerita, takpe, aku nak bercerita pasal sejarah aku berkecimpung dalam laman web ni.. kembali ke tahun 1994, mase tu aku jahil komputer (takde kemudahan), masuk kelab compsis kat sek.izzuddin tuh..kemudahan yang ade, komputer intel 386, takdek hardisk, guna disket 5 […]

Sakit Badan

Hari ni satu badan sakit, semalam kat plant ade Ujian Kecergasan Jasmani Kebangsaan, mula2 pagi senamrobik, pastu lari 2.4 KM , lari ulang alik 40m, jumping, sit-up, push-up, menjangkau .. petang lepas solat jumaat ade ceramah kesehatan..balik2 keje, mula la terasa segala otot kat badan sakit, tu la tak biasa guna, tetiba je terima kejutan […]

Suatu Kehilangan

Baru balik dari KL, ada majlis kenduri classmates aku, asnawi & hana. dua2 majlis aku pegi :p.. alhamdulillah selamat lagi 2 orang lagi kwn2 aku. tadi balik dari KL naik bas 12.30, ditakdirkan bas rosak, tunggu sampai pukul 3 baru bas sampai, sampai Terminal Kuantan kul 7, tengok moto kat tempat parking tu, helmet takde […]

Lagu nasyid lagho

Eh, jgn terkejut plak bace tajuk kat atas tu. maksud aku ialah sesetengah lagu nasyid kontemporari skrg ni ade yg lagho jek, tu yang diistilahkan dengan nasyid jiwang tu. Pendapat aku, lagu2 camni sebenarnye adalah lebih bahaya kesannya berbanding dengan lagu yang jelas pop rock @ balada, sebab lagu2 nasyid jiwang ni berselindung di sebalik […]

HariĀ² adalah hari ibu

Tak baik kalau kita meraikan ibu kita pada hari ibu, tapi hari lain selalu lawan cakap. oleh itu, tiap2 hari, pastikan buat baik sentiasa kepada ibu & bapa kita, K :).. begitu juga guru, hormati guru sentiasa, bukan pada hari guru sahaja [center][url=http://sidik.org/galeri_60__.php][img]http://sidik.org/thumbnail.php?id=60[/img][/url][/center] *bulan ni belum balik kampung lagi, awal bulan depan insyaAllah.. [code] Tajuk: […]

Manusia dan Hidrokarbon

(image not available) model molekul Metyhl Tertiary Butyl Ether (MTBE) – dibina menggunakan swift 3d (blom siap lagi) Ape kaitannye manusia dan hidrokarbon. jom kita tengok betapa manusia “moden” sekarang ni terlalu bergantung kepada petroleum dalam kehidupan seharian:- 1) Tenaga – Majoriti daripada sumber tenaga yang digunakan adalah dari sumber petroleum, kita masak guna gas […]