Kenduri Aqiqah

minggu lepas aku balik kampung,
rabu malam khamis balik kuantan, keje sehari, khamis malam jumaat balik kampung.. sampai rumah hari jumaat tengahhari, malam tu ade kang anip buat kenduri aqiqah..aku balik tangan kosong jek..

esok paginye, meeting family..bincang pasal perancangan asal 24/09 nih..setelah berdiskas akhirnya dipersetujui tarikh dianjakkan seminggu kepada 2/10..

Pengalaman menjadi sign-board :p

hari sabtu pagi MTBE/PP 2005 Highland Hunting
bertolak dari depan pintu gate jam 7.30, aku tumpang kereta ming chai, masuk highway LPT, exit genting sempah, naik bukit genting,turun ke Batang Kali. check point aku kat simpang dari genting ke bandar baru batang kali..

9.30
berdirilah aku dengan payung merah, T-Shirt Merah & Bendera Malaysia kat simpang tu, kalau ade nampak kereta yang ade sticker treasure hunt, lambai2 bendera & tunjuk arah..3 jam gak berdiri sampai la 12.30,kat simpang tu ade rombongan meminang dari jengka yang tengah tunggu satu kereta yang rosak kat bukit genting,rombongan tu nak ke trolak utara.kesian gak tengok diorang lame menunggu

12.30
terus bergerak la ke simpang pulai, dari batang kali masuk highway PLUS tanjung mali, berenti jap kat Tapah, solat& makan. sampai simpang pulai dalam kul 3.30, berdiri kat traffic light jalan nak naik ke cameron. ramai gak pengguna jalan raya yang tegur..buat ape tu yop, jage tiang ke?..sabo je le..

5.30
setelah 2 jam berdiri & semua kereta dah lepas, baru la kitorang naik ke cameron..sampai sana 7 lebih..

best gak la pengalaman menjadi sign board nih, wondering ape yang pengguna jalan raya PK bile tengok orang2 pegang payung & bendera kat tepi jalan nih. tak kesah la, bukan buat bende tak betul pon..

24 September

InsyaAllah, pada 24 september 2005/20 Sya’ban 1426 sidik al amini akan mengikat tali pertunangan dengan nor ashikim
@};–@};–

moga segalanya dipermudahkan, dan perhubungan kami sentiasa terjaga di dalam perlindungan & redha-Nya..amiin

Dah ade monitor baru

Baru dapat monitor baru, tq kepada housemate aku hasnul yg tolong belikan (lari lagi bajet bulan nih). monitor lame dah hancur, mula2 gambar jadi kecik,pastu ketuk2 sket ok,lately ketuk2 terus tak keluar gambar.. tamat la riwayat..

[center][url=galeri_86_40_.php][img]thumbnail.php?id=86[/img][/url][/center]

so sekarang aku boleh la menjalankan aktiviti dengan aman

Tadi pakcik Akil jiran sebelah rumah aku jemput pegi meeting kenduri anak dia, aku masuk kejap je. sebab ade meeting lain dengan membe2, esok kene buat performance nasyid mase majlis tilawah..tengok je la camne sok

Pagi isnin

Pagi isnin, belum tidur,esok kerja..

jadi tidur la zzzzz

malam ni dah buat satu keputusan yang penting, insyaAllah. moga segala perancangan dikurniakan kejayaan & dipermudahkan..amiin

Catatan Pagi Ahad

Minggu lepas aku masuk ofis 2 hari setengah je, isnin & rabu..khamis masuk separuh hari. esok patutnye aku kene pegi cameron, survey tempat treasure hunt. tapi tengok keadaan dulu la ok ke tak..

Takde ape nak diperkatakan di sini sebenarnye, cuma sedih dengan ke’obses’an masyarakat dengat hiburan yang melalaikan (aku pun termasuk la kot). ketika saudara-saudara kita kat palestin bersedih atas kehilangan ahli keluarga akibat dilanyak rejim zionis, kita kat sini menitis air mata melihat aksi2 yang dilakonkan di pentas realiti TV. rasanya air mata tu pun tak redha keluar semata2 kerana bende2 mengarut camtu..moga diri ini dijauhkan dari terus terlalai..amiin

sekarang. beberapa peralatan elektrik& elektronik yang aku ade dah rosak, viewcam,monitor,henset..dah sampai ajal, biase la tu.. takde bende yang kekal

oleh itu ape yang aku cuba sampaikan di sini ialah,untuk mereka2 yang bekerja..betulkan niat hanya kerana Allah, insyaAllah bila niat ikhlas, keje jadi sempurna, takdek mengular2,ponteng memonteng,dengki mendengki,bodek membodek,etc etc..orang suka, Allah pun suka orang yang keje dengan Ikhlas.
(Ade kaitan ke kesimpulan ni dengan bende yang aku tulis kat atas tuh,hanya Tuhan yang tahu)

Konvo ke-29 UPM

Malam tadi aku naik bas pukul 12.30 ke KL, sampai KL 04.00.sampai UPM 7.44, sempat la jumpe orang yang aku nak jumpa & family..:)

[center][url=galeri_85_20_.php][img]thumbnail.php?id=85[/img][/url][/center]
ramai juge konvo kali ni, maybe sebab UPM tahun ni tak buat konvo bulan 2, jadi instead of 3x, dia buat 2x je.

Balik ke Kuantan tadi naik bas 9.30, sampai rumah 01.30. so aku pon da ngantuk, esok keje..