Dia ambik duit abah…

Kami baru balik dari perak, suka sangat al faruq dan as sabiq dapat balik kampung perak, rumah embah.. Pagi sabtu, abah kejutkan Al Faruq bangun pagi. Umar, bangun mandi….celik mata, duduk..umar nak pergi mana hari ni?..”nak balik kampung” , kampung kat mana? “kat perak” ..ada siapa kat kampung? “ade embah.. ada kakak”.., seronok balik kampung? […]

Alhamdulillah..Kami Dapat Menantu

Semalam 30/01/10 kami adik beradik dapat menantu, anak sulung kepada Abang Mail, Hassan di ijabkabul dengan pasangannya Aizatul Munirah. Hari Sabtu Kim bekerja separuh hari. Maka kami bertolak dari Kuantan Port jam 1.10 petang.  Berbekalkan arahan Google map yang dicetak, kami pun memulakan perjalanan ke Banting (GPS ? apa tu? telefon bimbit kami berdua dalah model hitam […]

Muadz yang baru berani berjalan

Setelah berusia 14 bulan sepuluh hari, akhirnya datang keyakinan pada Mohd Muadz As Sabiq berjalan tanpa tangan dipimpin. Keluarga aku termasuk adik beradik dan anak2 saudara memang variety dari segi kecepatan berjalan, ada yang 8 bulan dah berjalan, ada yang sampai 18 bulan baru yakin untuk berjalan. Tapi seperti yang dikatakan oleh pakar psikologi, tak […]

Ganu Kite..

Abah : Umar nangis nak ape? Umar : jeng… (vitagen) ……………………………………. Abah : Umar, nak makan nasik? Umar : Nak makang acik.. nak ikang… Abah : Bukan ikang.. ikannn Umar : Ikamm ……………………………….. Abah : Kakak tu buat ape umar? Umar : Main cika.. (basikal) …………………………………………. Ibu : Umar, tengok tu bas sekolah.. Umar : […]

Kesihatan & Kesakitan ujian Tuhan

Dah 3 minggu tak update , minggu lepas agak sibuk melayan anak-anak yang diberi ujian kesakitan. Umar dari hari isnin sampai Jumaat muntah-muntah & CB, tiap kali masuk makanan keluar balik. Muadz hari rabu demam & muntah, budak² ni memang kamcing, sorang sakit, sorang lagi nak ikut jugak. Sekarang dua-dua dah sihat alhamdulillah, Umar nampak […]